Mozartovy pusinky
Mozartovy pusinky tvořené z mandlové směsy, dozdobené marcipánem a nugátovou čokoládou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Troubu vyhřejte na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení.
Mandle smíchejte s kakaem a se 100 g práškového cukru.
Bílky vyšlehejte spolu s 50 g práškového cukru a se špetkou soli na tuhý sníh.
Nakonec přimíchejte mandlovou směs.
Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček s nástavcem o průměru 5 mm.
Na plech vytlačte 60 kopiček (ne větších než dva cm).
Vlhkými prsty uhlaďte nerovnosti a pečte 20 minut.
Upečené cukroví nechte vychladnout.
Marcipán vyválejte válečkem na zbytku cukru na tloušťku asi 3 mm.
Vykrojte 30 koleček velikosti čokoládových kopiček.
Dále nechte rozpustit nugátovou čokoládu a potřete s ní hladké strany dvou kopiček.
Na jednu stranu položte marcipánové kolečko a spojte.
Počkejte, dokud nugát mírně neztuhne. Pusinky uskladněte v chladu, zabalené v alobalu.
Hodnotit recept: