Svíčková na smetaně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Svíčková na smetaně

130 min. | hlavní chod | Oslavy | 2 030 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Svíčková na smetaně

Neodolatelná česká klasika. Kdo by se ji nechtěl naučit vařit? Zkuste to s námi.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscitrón
1 kgmaso hovězí zadní
10 kuličkapepř černý celý
100 gkompot brusinkový
150 gpetržel kořenová
150 gšpek
200 mlšlehačka
300 gceler
300 gcibule kuchyňská
300 gmrkev
4 kuličkalist bobkový
5 kuličkakoření nové
50 gmáslo
80 ghořčice
80 gcukr krupice

podle potřeby

olej
sůl
ocet

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 90
1.

Očištěné maso prošpikujte větší částí slaniny. Svažte ho do válečku, opečte na oleji ze všech stran, vyjměte z pánve a nechte stranou.

2.

Zbytek slaniny nakrájejte na kostičky, opečte, přidejte nakrájenou zeleninu a orestujte.

3.

Přisypejte koření a cukr, který nechte zkaramelizovat. Nakonec vložte na kolečka nakrájený citron bez kůry a jadérek.

4.

Zalijte vodou nebo vývarem, přidejte hořčici, osolte a vložte i s masem do trouby. Pečte, dokud není maso měkké.

5.

Pak ho vyjměte z omáčky, vyberte koření a směs rozmixujte. Podle chuti osolte, přidejte cukr, ocet, máslo a šlehačku.

6.

Na talíř servírujte plátek masa s omáčkou, ozdobený plátkem citronu, šlehačkou a brusinkami, jako přílohu podávejte houskový knedlík.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 449,1kJ 2 029,9kJ
Bílkoviny 1,2g 5,6g
Tuky 5,1g 23g
Sacharidy 15,1g 68,3g
Cholesterol 7,7mg 35mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz