Staročeská bramboračka
Kdo by odolal voňavé domácí bramboračce. Pokud jste si na tuto českou klasiku ještě netroufla, tady je náš snadný recept.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksmrkev
1 polévková lžícemajoránka sušená
1 polévková lžíceolej
1 kspetržel kořenová
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
1/4 ksceler
100 gkapusta hlávková
100 gkvěták
2 polévková lžícemáslo
3 stroužekčesnek
3 polévková lžícemouka hladká
6 ksbrambory
podle potřeby
sůl
pepř černý mletý
kmín drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 50
1.
Sušené houby namočte do studené vody a nechte odstát.
2.
Kořenovou zeleninu, kapustu a květák nakrájejte na kostičky a na másle orestujte dozlatova.
3.
Zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem, zavařte, zahustěte jíškou, přidejte scezené houby, brambory a ochuťte česnekem, solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
4.
Vařte, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr přisypejte nasekanou petrželku.
Hodnotit recept: