Šišky s mákem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Šišky s mákem

45 min. | hlavní chod | 4 030 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Šišky s mákem

Tradiční české jídlo, které známe z kuchyní našich babiček. Stojí jen pár korun, nedá moc práce a při tom je to taková pochoutka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksvejce
1 kgbrambory
100 gcukr moučka
100 gmáslo
50 gmák mletý
500 gmouka hrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.

Brambory uvařte den předem ve slupce. Oloupejte je, nastrouhejte, přidejte vejce, sůl a mouku.

2.

Vypracujte tuhé bramborové těsto. Z něj pak vyválejte váleček, nakrájejte je na malé kousky a z nich tvarujte malé šišky.

3.

Vkládejte do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch.

4.

Rozdělte na talíře, posypejte mletým mákem s moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 895,6kJ 4 030,3kJ
Bílkoviny 4,4g 20g
Tuky 6,3g 28,4g
Sacharidy 35,4g 159,4g
Cholesterol 31,7mg 142,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz