Šišky s mákem
Tradiční české jídlo, které známe z kuchyní našich babiček. Stojí jen pár korun, nedá moc práce a při tom je to taková pochoutka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksvejce
1 kgbrambory
100 gcukr moučka
100 gmáslo
50 gmák mletý
500 gmouka hrubá
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.
Brambory uvařte den předem ve slupce. Oloupejte je, nastrouhejte, přidejte vejce, sůl a mouku.
2.
Vypracujte tuhé bramborové těsto. Z něj pak vyválejte váleček, nakrájejte je na malé kousky a z nich tvarujte malé šišky.
3.
Vkládejte do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
4.
Rozdělte na talíře, posypejte mletým mákem s moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: