Rajská omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rajská omáčka

70 min. | omáčka | 512 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jedna z nejoblíbenějších omáček má různé varianty. Základ je ale vždy stejný. Vyzkoušejte tento recept od profesionála.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špalíčekpetržel kořenová
1 špalíčekceler
1 kscibule kuchyňská
1 špalíčekmrkev
1 špetkaskořice mletá
2 polévková lžícemáslo
250 mlprotlak rajčatový

podle chuti

pepř černý mletý

podle potřeby

máslo
vývar hovězí
mouka hladká
list bobkový
sůl
cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte dorůžova.

2.

Přidejte protlak, bobkový list a pár kuliček pepře. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.

3.

Přidejte trochu skořice, zahustěte jíškou a ještě chvilku vařte.

4.

Nakonec omáčku přeceďte a dochuťte podle potřeby cukrem a solí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 528,5kJ 511,5kJ
Bílkoviny 1,7g 1,6g
Tuky 6,8g 6,6g
Sacharidy 16,4g 15,9g
Cholesterol 22,4mg 21,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz