Vejce v bylinkové omáčce
Byli vaši koledníci hodně pilní a tak se vám i přes letošní přemrštěné ceny vajíček sešla spousta nadílky vařenéna tvrdo? Víme, jak si na nich nejlépe pochutnat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťe máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět.
Přidejte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte, poté podlijte vínem.
Krátce povařte, přilijte mléko, zamíchejte a na mírném ohni vařte 10 minut.
Bylinky opláchněte, nasekejte a spolu se solí, pepřem, muškátovým oříškem, hořčicí a smetanou vmíchejte do omáčky.
Vejce rozpulte, polijte omáčkou a ozdobte bylinkami.
Hodnotit recept: