Klasický beránek
Tato sladká laskomina nesmí chybět na žádném správném velikonočním stole. Také ho napřed tak nazdobíte, až je vám líto do něj zakrojit? A když už nevydržíte, začnete vždy od "zadečku", aby hlavička s mašlí na krku vydržela, co nejdéle? Ať vám i letos chutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na formu
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte kůru i šťávu z 1/2 citronu a mouku.
Pokud je těsto příliš tuhé, podle potřeby přidejte trochu mléka.
Nakonec vyšlehejte tuhý sníh z bílků a přimíchejte do těsta.
Těsto vlijte do vymazané a pečlivě vysypané formy, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C.
Pak vyjměte a na hodinu až dvě zabalte do vlhké utěrky, dokud úplně nevychladne.
Opatrně beránka vyklopte a posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: