Velikonoční nádivka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční nádivka

50 min. | příloha | Velikonoce | 574 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Velikonoční nádivka

Někdo do ní přidává třeba kuřecí maso, jiný prolévá vydatně vývarem. Velikonoční nádivka má mnoho podob. Kdo jí umí, má vychytanou tu svojí. My vám přinášíme ten úplně základní a nejednodušší recept. Zbytek je na vaší fantazii.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
100 ghouska
2 ksvejce
200 mlmléko
350 gmaso uzené vařené
50 gmáslo

podle potřeby

sůl
koření nové mleté
pepř černý mletý
kopřiva

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

V míse rozmíchejte vejce s mlékem (bílek můžete i vyšlehat zvlašť, sníh nádivku zjemní a víc nadýchá).

2.

Přidejte vařené, najemno posekané maso, sůl a koření.

3.

Zahustěte nadrobno krájenou houskou tak, aby nádivka nebyla příliš tuhá.

4.

Nakonec vmíchejte oprané nasekané kopřivy.

5.

Pečtě v máslem vymaštěném pekáčku asi půl hodiny.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 563,2kJ 573,5kJ
Bílkoviny 3,6g 3,7g
Tuky 9g 9,2g
Sacharidy 10g 10,2g
Cholesterol 117,9mg 120,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz