Jehněčí na rozmarýnu | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí na rozmarýnu

115 min. | hlavní chod | Velikonoce | 545 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Dušené jehněčí

O Velikonocích patří na sváteční stůl především mladé maso. Bojíte se pustit do pečeně? Jehněčí podle našeho receptu uvaříte snadno. A protože se dusí ve fólii, zůstane skvěle šťavnaté.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 snítkarozmarýn čerstvý
1 stroužekčesnek
1 špetkašafrán
100 mlvývar zeleninový
12 kscibulky naťové
2 polévková lžícepetrželka nasekaná
2 kspórek i s natí
200 mlvývar z masa
200 mlvíno bílé
3 polévková lžícemáslo
400 gkarotka
700 gjehněčí kýta

podle potřeby

pepř černý mletý
moučka škrobová

Postup přípravy

Čas přípravy: 60
Čas vaření/pečení: 55
1.

Rozmarýnovou snítku oberte a jehličky nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, nasekejte a smíchejte se solí.

2.

Maso opláchněte ve studené vodě, osušte a po délce mírně nakrojte.

3.

Do řezu vetřete česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř.

4.

Řez uzavřete, maso zabalte do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskněte k sobě.

5.

Maso dejte do horké nikoliv vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vařte.

6.

Mrkev omyjte, očistěte a blanšírujte na lžíci másla, přilijte trochu zeleninového vývaru a pod pokličkou duste na mírném ohni asi deset minut.

7.

Očištěné cibulky také opečte na lžíci másla, přilijte trochu vývaru a duste asi osm minut. Stejným způsobem připravte i pórek, který stačí dusit pět minut.

8.

Jehněčí vývar a víno zahřejte v hrnci, přidejte šafrán a zahustěte škrobovou moučkou.

9.

Maso vyjměte z vody, odstraňte alobal a fólii a nakrájejte na plátky.

10.

Sekanou petrželovou nať smíchejte s dušenou mrkví.

11.

Na talíře rozdělte jednotlivé druhy dušené zeleniny a maso, zalijte omáčkou a podávejte s vařenými nebo dušenými bramborami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 115,2kJ 545,1kJ
Bílkoviny 0,3g 1,4g
Tuky 2g 9,5g
Sacharidy 0,5g 2,3g
Cholesterol 6,7mg 31,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz