Jehněčí na rozmarýnu
O Velikonocích patří na sváteční stůl především mladé maso. Bojíte se pustit do pečeně? Jehněčí podle našeho receptu uvaříte snadno. A protože se dusí ve fólii, zůstane skvěle šťavnaté.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Rozmarýnovou snítku oberte a jehličky nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte, nasekejte a smíchejte se solí.
Maso opláchněte ve studené vodě, osušte a po délce mírně nakrojte.
Do řezu vetřete česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř.
Řez uzavřete, maso zabalte do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskněte k sobě.
Maso dejte do horké nikoliv vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vařte.
Mrkev omyjte, očistěte a blanšírujte na lžíci másla, přilijte trochu zeleninového vývaru a pod pokličkou duste na mírném ohni asi deset minut.
Očištěné cibulky také opečte na lžíci másla, přilijte trochu vývaru a duste asi osm minut. Stejným způsobem připravte i pórek, který stačí dusit pět minut.
Jehněčí vývar a víno zahřejte v hrnci, přidejte šafrán a zahustěte škrobovou moučkou.
Maso vyjměte z vody, odstraňte alobal a fólii a nakrájejte na plátky.
Sekanou petrželovou nať smíchejte s dušenou mrkví.
Na talíře rozdělte jednotlivé druhy dušené zeleniny a maso, zalijte omáčkou a podávejte s vařenými nebo dušenými bramborami.
Hodnotit recept: