Kapustová polévka s drůbežím masem
Zeleninová polévka plná vitamínů, která zahřeje i povzbudí. Maso můžete použít krůtí, či kuřecí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Maso nakrájejte na nudličky.
Svrchní oschlé listy kapusty odstraňte. Ostatní odkrojte a nůžkami vystřihněte silné středy (žebra), kapustě tak bude stačit kratší doba k vaření. Kapustu nakrájejte na silnější proužky.
Máslo rozpusťte ve větším hrnci na mírném ohni, zaprašte moukou a promíchejte.
Jakmile jíška zpění a lehce zezlátne (jen do světla), přidejte kapustu a promíchejte.
Restujte 2–3 minuty, až mouka lehce zhnědne a kapusta mírně zavadne. Zalijte studenou vodou, pořadně rozmíchejte a zvyšte plamen.
Do tohoto základu přidejte brambory, sůl, koření a dolijte vodou tak, aby zelenina byla ponořená. Vařte doměkka.
Když jsou brambory už téměř hotové a měkké, přidejte maso a provařte. Obvykle stačí 2–4 minuty podle velikosti kousků masa.
Hodnotit recept: