Guláš v bochníku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Guláš v bochníku

120 min. | hlavní chod | 1 306 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Guláš v bochníku je pochoutka

Chybí vám kuchyně vašich babiček? Ráda byste zvládala českou klasiku bravurně jako ony. Některé recepty nejsou zase tak složité. Stačí následovat náš postup.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kghovězí maso
1 balíčekpaprika mletá sladká
1 lžičkapaprika mletá pálivá
1 ksbujón hovězí
1 polévková lžícesádlo
4 kschléb kulatý
4 stroužekčesnek
700 gcibule kuchyňská

podle potřeby

pepř černý mletý
kmín celý
mouka hladká
majoránka sušená
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.

Na sádle orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte maso a osmahněte. Stále míchejte.

2.

Přidejte celé balení papriky a lžíci protlaku. Za neustálého míchání duste přibližně 5 minut.

3.

Poté zalijte horkou vodou. Chcete-li mít guláš hodně tmavý, přidejte ještě půl balíčku papriky.

4.

Dochuťte solí, pepřem, vložte kostku bujónu a kmín. Vařte, dokud není maso měkké.

5.

Nakonec přidejte prolisovaný česnek a majoránku.

6.

Guláš ještě zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě.

7.

Podávejte v seříznutém a vydlabaném bochníku chleba.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 140,1kJ 1 306,3kJ
Bílkoviny 3,6g 33,7g
Tuky 1,4g 13,2g
Sacharidy 2,1g 20g
Cholesterol 0,5mg 4,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz