Skvělé křupavé bramboráky
Tak trochu jiný recept na známou bramborovou pochoutku. Tentokrát v něm nehledejte česnek, naopak jiné skvělé ingredience.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgbrambory
1 kscibule kuchyňská
3 ksvejce
1 polévková lžícemouka pšeničná polohrubá
podle potřeby
sůl
tuk na smažení
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.
Syrové brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte. V utěrce z nich vymačkejte vodu.
2.
Cibuli nakrájejte nebo nastrouhejte najemno a smíchejte s vejci a brambory. Vše můžete také zpracovat v robotu. Osolte a podle potřeby přidejte mouku.
3.
Rozpalte tuk na pánvi, dejte na něj vždy dvě lžíce směsi a pomocí vařečky ji rozložte na placičku.
4.
Opékejte po obou stranách dozlatova. Přebytečný tuk osušte kuchyňským papírem.
Hodnotit recept: