Hovězí guláš
Kdo by neznal klasiku české kuchyně - guláš! Zkuste jej trochu jinak dle našeho receptu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozpusťte sádlo a nechejte na něm cibuli opéct. Cibule by měla mít zlatohnědou barvu.
Česnek oloupejte a prolisujte.
K cibuli přidejte lžíci mleté papriky, rajčatový protlak a česnek.
Celou směs řádně promíchejte. Následně mírně podlijte.
Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky.
Maso přisypte do hrnce a promíchejte se základem.
Maso zaprášte zbylou paprikou, osolte a přidejte kmín a pepř.
Celý obsah hrnce mírně podlijte vodou a začněte pomalu dusit. Vodu následně všechnu odvaříme.
Zbylé maso se šťávou poprášte moukou, důkladně promíchejte a za stálého míchání chvilku opékéjte.
Pokud se nám začne směs připékat, musíte ji ihned podlít. Ovšem podlévejte v rámci možností jen málo.
Dále pozovolna duste, dokud maso není dostatečně měkké, podle potřeby podlévejte.
Požadovanou hustotu guláše docílíte vyvařením vody.
Na závěr dušení provedete dochucení guláše majoránkou a citronovou šťávou.
Promíchejte a ještě malou chvilku nechejte na plotně.
Hovězí guláš je výborný jak s houskovým knedlíkem, tak s čerstvým pečivem.
Hodnotit recept: