Hovězí guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí guláš

80 min. | hlavní chod | 541 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kdo by neznal klasiku české kuchyně - guláš! Zkuste jej trochu jinak dle našeho receptu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lžičkakmín drcený
1 polévková lžícešťáva citronová
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
2 stroužekčesnek
2 polévková lžícesádlo
2 polévková lžícemouka hladká
2 polévková lžícepaprika mletá sladká
2 polévková lžícemajoránka sušená
4 kscibule kuchyňská
500 ghovězí kližka

podle chuti

sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

V hrnci rozpusťte sádlo a nechejte na něm cibuli opéct. Cibule by měla mít zlatohnědou barvu.

3.

Česnek oloupejte a prolisujte.

4.

K cibuli přidejte lžíci mleté papriky, rajčatový protlak a česnek.

5.

Celou směs řádně promíchejte. Následně mírně podlijte.

6.

Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na kostky.

7.

Maso přisypte do hrnce a promíchejte se základem.

8.

Maso zaprášte zbylou paprikou, osolte a přidejte kmín a pepř.

9.

Celý obsah hrnce mírně podlijte vodou a začněte pomalu dusit. Vodu následně všechnu odvaříme.

10.

Zbylé maso se šťávou poprášte moukou, důkladně promíchejte a za stálého míchání chvilku opékéjte.

11.

Pokud se nám začne směs připékat, musíte ji ihned podlít. Ovšem podlévejte v rámci možností jen málo.

12.

Dále pozovolna duste, dokud maso není dostatečně měkké, podle potřeby podlévejte.

13.

Požadovanou hustotu guláše docílíte vyvařením vody.

14.

Na závěr dušení provedete dochucení guláše majoránkou a citronovou šťávou.

15.

Promíchejte a ještě malou chvilku nechejte na plotně.

16.

Hovězí guláš je výborný jak s houskovým knedlíkem, tak s čerstvým pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 213,8kJ 541,2kJ
Bílkoviny 0,8g 2,1g
Tuky 2,7g 6,8g
Sacharidy 6,8g 17,3g
Cholesterol 3,9mg 9,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz