Maso na staroněmecký způsob | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Maso na staroněmecký způsob

130 min. | hlavní chod | 1 069 kJ/porce | Německá kuchyně | 4 porce

Maso na staroněmecký způsob

Vepřová kýta je dva dny marinována v pivu společně s mrkví, petželí a cibulí. Poté je opečena a podávána s omáčkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lpivo tmavé
0,5 lvývar masový
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemaizena
1 kghovězí kýta
3 kshřebíček celý
50 gmáslo
500 gmrkev
6 polévková lžícesmetana zakysaná
8 kspetržel kořenová

podle chuti

cukr
pepř černý mletý
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 90
1.

Maso z každé strany opepřete a dejte do většího hrnce.

2.

Mrkev a petržel očistěte, opláchněte a nakrájejte.

3.

Cibuli oloupejte a nařežte na osminky.

4.

Cibuli a hřebíček přidejte k masu, zalijte pivem.

5.

Hrnec přikryjte a na dva dny dejte uležet do ledničky.

6.

Maso každý den obraťte na druhou stranu.

7.

Po uležení vyjměte, zlehka osušte, dejte do pekáče.

8.

Troubu předehřejte - el. sporák na 220°C, plyn stupeň 3.

9.

Rozpusťte máslo, maso jím polijte, osolte.

10.

Přikrytý pekáč vložte do trouby a pečte asi 1 1/2 hodiny. Občas polévejte přecezeným pivním nálevem.

11.

Zeleninu přidejte k masu 30 minut před dopečením.

12.

Hotové maso spolu se zeleninou vyjměte z pekáče a odložte na teplé místo.

13.

Vypečený tuk v pekáči rozřeďte zbylým nálevem a masovým vývarem, který připravte tak, aby šťávy bylo půl litru.

14.

Dochuťe solí, pepřem a cukrem.

15.

Maizenu vymíchejte v malém množství studené vody.

16.

Omáčku nechte krátce převařit a zahusťte maizenou.

17.

Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu, více již nevařte.

18.

Maso nakrájejte na plátky, podávejte s omáčkou, zeleninou, jako přílohu doporučujeme houskové knedlíky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 337,6kJ 1 068,9kJ
Bílkoviny 2g 6,3g
Tuky 5,4g 16,9g
Sacharidy 6,4g 20,4g
Cholesterol 13,8mg 43,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz