Pečený králík s kůrčičkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečený králík s kůrčičkou

80 min. | hlavní chod | 1 508 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce

Pečený králík s kůrčičkou

Králičí stehna prošpikovaná slaninou jsou nejprve podušena a poté opečena dozlatova v troubě. Podávají se s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícemáslo
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 ksvejce
1 lžičkamouka hladká
1 kscibule kuchyňská
2 listlist bobkový
250 gkráličí stehno
3 stroužekčesnek
50 gslanina

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
2.

Zbytek slaniny nakrájejte nadrobno.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.

4.

V hrnci slaninu roškvařte a přidejte cibuli, čenek, koření a maso.

5.

Podlijte trochou vody a pod pokličkou duste.

6.

Občas stehna podlijte, přelijte výpekem a boracejte. Pak poklici odstraňte a maso dopečte v troubě, aby zezlátlo.

7.

Koncem pečení rozšlehejte vejce a maso jím potřete.

8.

Vložte zpět do trouby a pečte, až kůrčička zezlátne.

9.

Pak stehna vyndejte, výpek přeceďte, zahustěte trochou mouky, podle potřeby zřeďte a povařte.

10.

Šťávu zjemněte máslem, dochuťte a přelijte jí jednotlivé porce masa.

11.

Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 633,6kJ 1 508kJ
Bílkoviny 9,2g 22g
Tuky 11,6g 27,6g
Sacharidy 3,5g 8,4g
Cholesterol 110,2mg 262,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz