Pomlázkový vaječný salát
Salát z natvrdo uvařených vajec, která přinesou koledníci je připraven z brambor, okurek a cibule a zalit majonézou s hořčicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vejce uvařené natvrdo oloupejte a nasekejte na větší kousky.
Brambory oloupejte, uvařte a pokrájejte na malé kostičky.
Sterilované okurky nakrájejte nadrobno.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Vejce, brambory, okurky a cibuli smíchejte a směs lehce osolte.
Majonézu smíchejte s hořčicí a vmíchejte do salátu.
Majonézu můžete zlehčit bílým jogurtem nebo použít polovinu majonézy a polovinu zakysané smetany.
Salát ozdobte pažitkou a nechte vychladit.
Podáváme ho na talířku s rohlíkem nebo plátkem veky.
Můžete si připravit také obložené chlebíčky s tímto salátem: krajíčky veky podmažte změklým máslem, naneste lžíci vajíčkového salátu.
Chlebíčky ozdobte dílkem rajčete, kornoutkem šunka a proužkem papriky.
Hodnotit recept: