Brambory na jehle | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Brambory na jehle

60 min. | hlavní chod | 2 613 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Brambory na jehle

Na špejle se střídavě napichují brambory, slanina, cibule a papriky a upečou se v troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkakmín celý
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 kgbrambory
1 kspaprika žlutá
200 gslanina uzená
4 kscibule červená

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na kolečka silná asi 0,5cm.

2.

Brambory osolte, opepřete a posypte kmínem.

3.

Slaninu nakrájejte na plátky velikosti brambor.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky a rozeberte na lupínky.

5.

Papriku umyjte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky.

6.

Troubu vyhřejte na 220°C.

7.

Na dřevěné špejte střídavě napichujte brambory, slaninu, cibuli, papriku.

8.

Špízy rozložte na pekáč, podlijte trochou vody, přikryjte alobalem.

9.

Pečte v troubě asi 30 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 599,1kJ 2 613,5kJ
Bílkoviny 1,8g 7,7g
Tuky 10,5g 45,7g
Sacharidy 12,5g 54,5g
Cholesterol 9,7mg 42,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz