Plátky ze srnčího masa jsou marinovány v červeném víně s tymiánem a poté opečeny. Podává se s omáčkou z brusinek, opečenou slaninou a s pečenými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Maso očistěte a nakrájejte jej na silnější plátky.
Připravte si marinádu: smíchejte červené víno s tymiánem.
Plátky masa opepřete a naložte do marinády. Nechte je marinovat alespoň jeden den.
Maso vyndejte z marinády, osušte a osolte.
V kastrolu rozehřejte máslo s olejem a plátky po obou stranách opečte. Poté je z kastrolu vyjměte a uchovejte teplé.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Do hotového výpeku vsypte cibuli a česnek a orestujte je dozlatova.
Vše zaprašte moukou a podlijte marinádou.
Omáčku za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Nakonec do ní vmíchejte brusinky.
Slaninu nakrájejte na plátky a opečte ji dokřupava.
Žampióny očistěte a nakrájejte na čtvrtky.
Slaninu vyjměte a ve výpeku orestuje žampióny.
Do houbové omáčky vložte slaninu a medailonky a vše společně prohřejte.
Srnčí plátky rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a ozdobte slaninou.
Podávejte s pečenými brambory.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 307,8kJ | 924,2kJ |
Bílkoviny | 0,9g | 2,9g |
Tuky | 5,2g | 15,6g |
Sacharidy | 3g | 8,9g |
Cholesterol | 2mg | 6mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage