Bulharský dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bulharský dort

70 min. | dezert | 1 000 kJ/porce | Bulharská kuchyně | 12 porcí

Bulharsky dort

    Dort z prášku do pečiva je plný ořechů, rozinek a kakaa.

    Autor receptu: desislava

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
    1,5 hrnekcukr krupice
    1,5 hrnekmouka polohrubá
    5 ksvejce
    1 polévková lžícevoda minerální
    1 polévková lžíceolej

    na formu

    1 lžičkaolej
    1 polévková lžícemouka hrubá

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 10
    Čas vaření/pečení: 60
    1.

    Ve větší míse smícháme vajíčka s cukrem.

    2.

    Přidáme moukou promíchanou s práškem do pečiva.

    3.

    Dodáme vodu a olej.

    4.

    Zápekací formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, nalijeme těsto.

    5.

    Přidáme ořechy, kakao a hrozinky.

    6.

    Pěčeme ve vyhřáté troubě 200°C asi 10 minut a poté dalších 40 minut na 150°C.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 1 370,3kJ 1 000,3kJ
    Bílkoviny 6,8g 5g
    Tuky 6,3g 4,6g
    Sacharidy 60,6g 44,3g
    Cholesterol 165,5mg 120,8mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz