Bulharský dort
Dort z prášku do pečiva je plný ořechů, rozinek a kakaa.
Autor receptu: desislava
Ingredience
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
1,5 hrnekcukr krupice
1,5 hrnekmouka polohrubá
5 ksvejce
1 polévková lžícevoda minerální
1 polévková lžíceolej
na formu
1 lžičkaolej
1 polévková lžícemouka hrubá
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Ve větší míse smícháme vajíčka s cukrem.
2.
Přidáme moukou promíchanou s práškem do pečiva.
3.
Dodáme vodu a olej.
4.
Zápekací formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, nalijeme těsto.
5.
Přidáme ořechy, kakao a hrozinky.
6.
Pěčeme ve vyhřáté troubě 200°C asi 10 minut a poté dalších 40 minut na 150°C.
Hodnotit recept: