Plněná panenka se špenátovou rýží
Vepřová panenka plněná kapií, cibulí, hráškem a vejcem se podává s rýží, která je smíchána s podušeným špenátem.
Autor receptu: lentilka8353
Ingredience
náplň
omáčka
příloha
podle chuti
Postup přípravy
Nejprve si připravíme náplň: kapii a cibuli nakrájíme najemno.
Obojí orestujeme na oleji.
Přidáme hrášek, vejce, sůl a pepř.
Plátky z panenky naklepeme a poklademe na ni náplň.
Maso s náplní zabalíme a upevníme párátky.
Opečeme po všech stranách na oleji, podlijeme vývarem a trochou vody a dusíme až je maso měkké.
Uvaříme rýži dle návodu na obalu.
Špenát nakrájíme najemno a trochu jej povaříme ve vodě nebo v páře a zamícháme do osolené rýže.
Hodnotit recept: