Americký rýžový salát
Sálát z rýže, banánů, pomerančů, koei, jablka, ananasu, rozinek, mandlí a rýže je skutečnou vitamínovou bombou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do mísy.
Pomeranče sloupněte, rozdělte na jednotlivé dílky, přepůlte je a vyjměte případná semínka.
Kiwi oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
Jablko nakrájejte na kostičky, které hned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Ananas překrájejte na kousky a šťávu si ponechte.
Vmíchejte rozinky, překrájené mandle a nakonec přidejte studenou vařenou a mírně osolenou rýži.
Salát dobře promíchejte, zakapejte ananasovou šťávou a ovocným likérem (nebo sirupem).
Podle chuti můžete ještě mírně přisladit moučkovým cukrem a nechte vychladit.
Podávejte na skleněných miskách ozdobené přislazenou šlehačkou a posypané skořicí nebo strouhanou čokoládou.
Hodnotit recept: