Kotlety na zázvoru
Vepřové kotlety připravené na Japonský způsob na zázvoru, bílém víně a sójové omáčce se salátem z červeného zelí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
salát
Postup přípravy
Kotlety vykostěte, naklepněte, osolte, opepřete a poprašte škrobem.
Z obou stran je opečte na pánvi na rozpáleném oleji.
Vyjměte je a dejte na teplo.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Do zbylého tuku vhoďte cibuli, přidejte lžičku zázvoru nebo čerstvý zázvor nakrájený na tenké plátky a lehce osmahněte.
Vraťte kotlety, podlijte vínem a vývarem a duste asi 20 minut.
Ke konci přidejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, glutasol a mírně přislaďte.
Nakonec zahustěte škrobem rozmíchaným ve studené vodě.
Nechejte krátce přejít varem. Jako přílohu podávejte vychlazený salát z červeného zelí.
Zelí jemně nakrájejte.
Poté jej spařte ve vroucí osolené vodě a dejte okapat.
Ve větší pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm chili papričky.
Přidejte zelí, ocet, sójovou omáčku, nadrobno nakrájený pórek, cukr a glutasol.
Promíchejte a nechte vychladit.
Hodnotit recept: