Fazolová polévka
Hutná fazolová polévka z bílých fazolí a uzeného masa ochucená česnekem je ze Slovenska.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Fazole namočte přes noc do vody, pak přidejte bokový list a uvařte je doměkka. Nesolte je.
Mezitím v tlakovém hrnci uvařte uzené maso, po chvíli vodu vylijte, zalijte ho čistou vodou.
Hrnec uzavřete a maso uvařte doměkka.
Připravte jíšku z rozehřátého sádla, osmahnuté, jemně pokrájené cibule a hladké mouky.
Ke konci smažení přidejte papriku, aby se nepřipálila.
Vařené fazole zalijte vývarem z uzeného masa a zahustěte jíškou.
Do polévky přidejte mléko a smetanu a společně za občasného promíchání vařte asi půl hodiny.
Dochuťte česnekem utřeným se solí, trochou octa, dosolte, případně přislaďte.
Vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a vmíchejte do polévky.
Podávejte s pečivem nebo chlebem. Polévka je velmi vydatná a nahradí večeři.
Hodnotit recept: