Kuře na víně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuře na víně

80 min. | hlavní chod | 2 962 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Opilé kuře upečené na víně a na brandy s žampióny uchvátí svou výtečnou chutí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kscitrón
1 kskuře
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 lžičkamouka hladká
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gmouka hladká
100 mlvíno bílé
100 mlsmetana ke šlehání
100 gžampióny čerstvé
3 polévková lžíceolej
3 polévková lžícebrandy
40 gtuk
50 gcibule kuchyňská

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 30
1.

Umyté kuře vykostěte a pokrájejte na kousky.

2.

Kousky osolte, opepřete a jemně obalte v mouce.

3.

Na rozpáleném oleji kousky prudce opečte z obou stran.

4.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.

5.

Na rozpuštěném tuku cibuli opečte dosklovita.

6.

Žampióny oloupejte a nakrájejte na plátky.

7.

Houby přidejte k cibuli, podlijte vínem a osolte.

8.

Přidejte maso, rajčatový protlak, přidejte vodu a duste doměkka.

9.

Mezitím si smíchejte smetanu s hladkou mouku.

10.

Na konci dušení vlijte smetanovou směs, nechte chvíli povařit.

11.

Poté hrnec odstavte z plotny, přidejte brandy a podle chuti citrónovou šťávu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 732,3kJ 2 962,2kJ
Bílkoviny 8,8g 35,4g
Tuky 8,3g 33,4g
Sacharidy 7,4g 29,8g
Cholesterol 40,2mg 162,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz