Kuřecí prsa s omáčkou
Tentokrát se kuřecí prsa marinují v cibuli, česneku, zázvoru, sezamovém oleji a sójové omáčce. Mezitím se připraví chilli omáčka, která se podává k upečenému masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Kuřecí prsa umyjte, očistěte a nakrájejte na kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
Česnek očistěte a najemno nakrájejte.
V misce smíchejte cibuli, česnek, polovinu mletého zázvoru, sůl, sezamový olej, polovinu sójové omáčky.
Vložte kuřecí kousky a promíchejte.
Marinujte aspoň 3 hodiny.
Chilli pastu smíchejte se zbylým zázvorem, sójovou omáčkou a s citrónovou šťávou.
Zelenou cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka.
Cibulku a meruňkový džem přidejte k chilli pastě.
Na rozpáleném oleji opečte masa za stálého míchání ze všech stran.
Na témeř hotový pokrm nakapejte trochu marinády a dopečte.
Maso podávejte s chilli omáčkou a se svojí oblíbenou přílohou.
Hodnotit recept: