Kuřecí stehna pečená v mléce
Kuřecí stehna jsou marinována ve směsi z mléka, citrónové šťávy a pažitky a poté upečena. Z marinády se vytvoří chutná omáčka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Kuřecí stehna umyjte, osušte a vložte do hluboké mísy.
Do mléka přidejte sůl, pepř, šťávu z poloviny citrónu a posekanou pažitku.
Mléčnou marinádu nalijte na maso a odložte do chladničky na 3 hodiny.
Menší pekáč vymažte máslem, vložte do něj stehna.
V předehřáté troubě pečte maso asi 30 minut.
Přípravte si omáčku: cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
Papriku očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a papriku.
Poduste a přilijte vývar, mléčnou marinádu a provařte.
Omáčku ochuťte solí, pepřem, šťávou z druhé poloviny citrónu.
Přidejte worchesterovou omáčku a obě smetany.
Zahustěte moukou tak, aby jste získali středně hustou omáčku.
Stehna podávejte zalité omáčkou a s vaší oblíbenou přílohou.
Hodnotit recept: