Kuřecí játra
Opečené ražničí z jater, šunky, žampiónů a jablek se hodí k hranolkám.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
150 gšunka
2 ksjablko
2 polévková lžíceolej
250 gžampióny čerstvé
600 gkuřecí játra
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 20
1.
Játra umyjte a nakrájejte na větší kousky.
2.
Kolečka šunky rozdělte na čtvrtiny.
3.
Žampióny očistěte.
4.
Umytá (se slupkou) jablka nakrájejte na menší plátky.
5.
Na kovové jehly střídavě napichujte játra, šunku, žampióny a jablka.
6.
Osolte, opepřete a na oleji opečte ze všech stran.
7.
Podávejte s hranolkami.
Hodnotit recept: