Kuřecí srnčí hřbet | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuřecí srnčí hřbet

70 min. | hlavní chod | 8 517 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Netradiční moučník srnčí hřbet tentokrát není sladký, ale je celý z kuřecích nudliček, okurek, hrášku a vajec.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 konzervahrášek sterilovaný
1 ksokurka kyselá
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkakoření kari
1 lžičkakoření vegeta
150 gsýr tvrdý
2 kskapie
200 mlsmetana na vaření
5 ksvejce
5 polévková lžícemouka hrubá
600 gkuřecí prsa

na formu

1 polévková lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Kuřecí prsa očistěte, umyjte a osušte.

2.

Naklepejte je a nakrájejte na nudličky.

3.

Prsa osolte, opepřete, ochuťte vegetou a nechte asi hodinu odležet.

4.

Větší formu na srnčí hřbet vytřete máslem.

5.

Dno formy vyložte nudličkami masa.

6.

Vejce rozšlehejte, smetanu rozmíchejte s moukou.

7.

Okurku a kapie nakrájejte na kousky.

8.

K vejcům přidejte smetanu, okurku, kapii a scezený hrášek.

9.

Dochuťte solí, vegetou, pepřem a kari kořením.

10.

Sýr nastrouhejte a přidejte k vaječné směsi.

11.

Směs důkladně promíchejte a nalijte ji do formy na maso.

12.

Ve předehřáté troubě na 180°C pečte hřbet asi 40 minut dozlatova.

13.

Srnčí hřbet podávejte na dvou listech ledového salátu s bramborovou kaší.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 525,1kJ 8 516,5kJ
Bílkoviny 12,3g 198,8g
Tuky 6g 96,7g
Sacharidy 5,6g 91,1g
Cholesterol 110,5mg 1 792mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz