Dušené kuře s jablky
Kuře je dušeno společně s cibulí a jablky. Podává se nejlépe s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře očistěte a umyjte.
Poté jej rozčtvrťte a osolte.
Na rozehřátém oleji porce zprudka opečte. Maso vyjměte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Jablka oloupejte a natrouhejte.
Na šťávě z kuřete zpěňte cibuli.
Přidejte jablka a podlijte vodou.
Na jablka položte kuře a přikryté vše pomalu poduste.
Měkké kuře a část jablek vyjměte.
Smetanu rozmíchejte s moukou.
Do zbylé jablečné šťávy vmíchejte smetanu.
Nechte projít varem a propasírujte přes sítko.
Do směsi vložte odložená jablka a maso.
Maso podávejte s rýží.
Hodnotit recept: