Marinovaný kuřecí řízek | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Marinovaný kuřecí řízek

45 min. | hlavní chod | 2 639 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kuřecí řízek je marinován v pivě, grilovacím koření a česneku, poté je opečen a přikryt cibulí a plátkem sýra.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícekoření grilovací
1 špetkasůl
2 stroužekčesnek
200 mlpivo světlé
4 kskuřecí řízek
4 kssýr s bílou plísní (camembert)

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 15
1.

Česnek oloupejte a prolisujte.

2.

Kuřecí řízky umyjte, osušte a naklepejte.

3.

Pivo rozmíchejte s grilovacím kořením, česnekem a solí.

4.

Do této marinády vložte maso a nechte jej v chladu odležet několik hodin.

5.

Sýr pokrájejte na 4 plátky.

6.

Řízky opečte z obou stran na horké oleji dorůžova.

7.

Odložte je stranou do mísy a zakryjte.

8.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

9.

Na šťávě z řízků zpěňte cibuli.

10.

Na horké řízky položte cibuli a plátek sýra.

11.

Nechte mísu chvíli přikrytou, aby se sýr rozpustil.

12.

Maso podávejte s kari rýží nebo s rýží s rozinkami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 921,8kJ 2 638,5kJ
Bílkoviny 12,7g 36,4g
Tuky 18g 51,6g
Sacharidy 1,9g 5,5g
Cholesterol 17,5mg 50mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz