Řeznický guláš
Guláš z vepřového masa a vepřových vnitřností ochuceného kmínem, paprikou, česnekem a chilli paprikou potěší každého gurmána.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso (plec, krkovička nebo libový bůček) i vnitřnosti (srdce, játra, ledvinky, slezina) omyjte a pokrájejte na kousky.
Jazyk spařte a povrch sloupněte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na sádle orestujte cibuli, přidejte maso, osolte, promíchejte a smažte tak dlouho, než se šťáva, kterou maso pustí, odpaří.
Pak vmíchejte papriku, pepř a kmín, opět promíchejte, aby se paprika rozpustila.
Zalijte vodou (nebo masovým vývarem) a za častého míchání duste téměř doměkka.
Guláš zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody (nebo vína) a maso za stálého míchání dovařte doměkka.
Nakonec vše dochuťte prolisovaným česnekem a kořením.
Hodnotit recept: