Briošky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Briošky

Pečivo z kynutého těsta mohou být podávány buď samostatně či jako příloha k jídlu.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
0,25 lmléko
0,5 lžičkakůra citrónová
1 špetkasůl
100 gcukr
100 gtuk
2 ksžloutek
25 gdroždí čerstvé
500 gmouka hrubá

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.

V míse utřete do pěny tuk, cukr, žloutky a přidejte strouhanou citrónovou kůru.

2.

Do třeného těsta přidejte vykynutý kvásek z droždí, vlažné mléko, kostku cukru a lžičku mouky.

3.

Přidejte prosetou mouku promíchanou se solí, zbylé vlahé mléko.

4.

Těsto vypracujte nejdříve v míse a pak na vále.

5.

Těsto dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple vykynout.

6.

Po hodině kynutí rozdělte těsto na několik dílů, z těch vyválejte šišky a rozdělte na dílky.

7.

Každý dílek zakulaťte.

8.

Klaďte je na tukem vymazaný plech a nechte chvíli kynout.

9.

Potřete rošlehaným vejce a nůžkami je kousek od středu 2x nastřihněte, aby se zvedly růžky.

10.

Pečte v dobře vyhřáté troubě.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 165,1kJ 622,7kJ
Bílkoviny 6,6g 3,5g
Tuky 8,1g 4,3g
Sacharidy 44,4g 23,7g
Cholesterol 82,8mg 44,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz