Polévka s hlávkovým salátem
Netradiční polévka z hlávkového salátu, mléka a bešamelu je podávána se sázeným vejcem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Listy salátu operte a minutu povařte ve vroucí vodě.
Pak je vyjměte, nechte okapat a nakrájejte na proužky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte lžíci másla, přidejte cibuli, osmahněte ji.
Vložte pokrájený salát a krátce za stálého míchání poduste.
Ze zbylého másla a mouky usmažte světlou jíšku.
Zalijte ji mlékem, rozšlehejte a povařte.
Bešamel pak vlijte k salátu, přidejte vodu, masox, trochu cukru a za stálého míchání vařte, až je salát měkký.
Polévku můžete i rozmixovat.
Vejce rozklepněte do sběračky, opatrně ho vložte do osolené a okyselené vroucí vody a vařte 5 minut.
Před podáváním polévku doplňte tímto sázeným vejcem.
Hodnotit recept: