Polévka s hlávkovým salátem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka s hlávkovým salátem

30 min. | polévka | 1 343 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Polévka s hlávkovým salátem

Netradiční polévka z hlávkového salátu, mléka a bešamelu je podávána se sázeným vejcem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 lvoda
0,75 lmléko
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 kostkamasox
1 špetkacukr
1 lžičkaocet
2 hlávkasalát hlávkový
4 ksvejce
50 gmouka hladká
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.

Listy salátu operte a minutu povařte ve vroucí vodě.

2.

Pak je vyjměte, nechte okapat a nakrájejte na proužky.

3.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4.

V hrnci rozehřejte lžíci másla, přidejte cibuli, osmahněte ji.

5.

Vložte pokrájený salát a krátce za stálého míchání poduste.

6.

Ze zbylého másla a mouky usmažte světlou jíšku.

7.

Zalijte ji mlékem, rozšlehejte a povařte.

8.

Bešamel pak vlijte k salátu, přidejte vodu, masox, trochu cukru a za stálého míchání vařte, až je salát měkký.

9.

Polévku můžete i rozmixovat.

10.

Vejce rozklepněte do sběračky, opatrně ho vložte do osolené a okyselené vroucí vody a vařte 5 minut.

11.

Před podáváním polévku doplňte tímto sázeným vejcem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 322,3kJ 1 343,3kJ
Bílkoviny 3,4g 14,3g
Tuky 4,9g 20,4g
Sacharidy 5,1g 21,1g
Cholesterol 80,7mg 336,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz