Skvostná kachnička
Kachna plněná malými neloupanými jablíčky je upečena v troubě a podávána klasicky s knedlíky a červeným zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omytou kachnu osolte a posypte kmínem.
Malá neloupaná jablíčka omyjte, zbavte stopek a okvětí a vložte do kachny.
Kachnu vložte do pekáče, podlijte trochou horké vody a pečte v troubě asi dvě hodiny.
Kachnu během pečení podlévejte, přelévejte výpekem a obracejte.
Vypečené sádlo sbírejte. Dozlatova upečenou kachnu vyjměte a naporcujte.
Výpek v pekáči zaprašte moukou, osmahněte, zřeďte horkou vodou a povařte, pak slijte do kastůlku.
Kachnu podávejte s knedlíky, které přelijte výpekem, se sladkým zelím (nejlépe červenm) a jablíčk, jež se s kachnou pekla.
Nevšední přílohou mohou být místo knedlíků bramborové placky.
Hodnotit recept: