Květákový nákyp se sýrem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Květákový nákyp se sýrem

50 min. | hlavní chod | 1 380 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Květákový nákyp se sýrem

Uvařený květák je zalit směsí z mléka, žloutků, mouky, sýru a sněhu z bílků a zapečen v troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 polévková lžícestrouhanka
1 polévková lžícemouka hrubá
1 lžičkakoření podravka
100 gsýr
2 polévková lžícemáslo
4 ksvejce
4 dlmléko
800 gkvěták

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 35
1.

Květák namočte do teplé osolené vody, aby vyplavaly případné nečistoty.

2.

Pak ho dejte do čisté osolené vody a vařte asi 15 minut.

3.

Měkký květák vyjměte, nechte okapat a rozdělte na růžičky.

4.

Košťál nasekejte na kousky.

5.

Mléko rozšlehejte s moukou a žloutky.

6.

Sýr nastrouhejte a 3/4 z něj přidejte k mléku, ochuťte solí nebo podravkou a do směsi přidejte květák.

7.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ke květáku.

8.

Pekáček vymažte lžící másla a vysypte strouhankou.

9.

Vložte květákovou směs, pokapte zbylým rozpuštěným máslem a zapečte ve vyhřáté troubě dozlatova.

10.

Koncem pečení nákyp zasypte zbytkem strouhaného sýra a trochou strouhanky.

11.

Podávejte s novými brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 354,9kJ 1 380,5kJ
Bílkoviny 5,5g 21,3g
Tuky 4,8g 18,8g
Sacharidy 5g 19,4g
Cholesterol 81,5mg 317mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz