Mrkev po židovsku
Zkuste si jednou připravit salát z mrkve naslano: s cibulí a s česnekem je zdravou pochoutkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 gmrkev
1 kscibule kuchyňská
3 stroužekčesnek
40 gmáslo
0,5 lžičkasůl
1 lžičkavoda
1 polévková lžícemouka hladká
1 špetkapepř bílý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
Mrkev očistěte a nastrouhejte na větší plátky.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Česnek oloupejte a prolisujte.
4.
Na rozpáleném másle nebo oleji nechte zezlátnout cibuli s česnekem.
5.
Přidejte mrkev, osolte a malinko zalijte vodou.
6.
Duste do měkka.
7.
Poprašte hladkou moukou a doduste.
8.
Dochuťte solí a pepřem.
9.
Stejně lze připravit i čerstvý pórek.
10.
Podávejte s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: