Dršťková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dršťková polévka

120 min. | polévka | 391 kJ/porce | Bulharská kuchyně | 4 porce

Dršťková polévka krok za krokem

Naložené dršťky na 12 hodin ve vodě se poté lépe uvaří. Se smetanou či kyselým mlékem a s česnekovou přísadou vytvoří chutnou Bulharskou polévku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkapaprika mletá pálivá
1 lžičkaocet
1 lžičkaolej
280 mlmléko kyselé
3 stroužekčesnek
400 gdršťky

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 100
1.

Očištěné a omyté dršťky naložte do studené vody na 12 hodin (každé 2 hodiny vyměňte vodu).

2.

Potom je opět dejte do studené vody a zahřívejte do varu.

3.

Sbírejte pěnu a vařte do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hodin, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hodiny).

4.

Po uvaření přidejte sůl a povařte pět minut.

5.

Dršťky nakrájejte nadrobno.

6.

Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko.

7.

Přidejte dršťky a znovu nechte vzkypět.

8.

Do hotové polévky (až na talíři) přidejte česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, případně olej) a pálivou papriku.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 224,9kJ 391,4kJ
Bílkoviny 9g 15,6g
Tuky 1,7g 2,9g
Sacharidy 0,3g 0,4g
Cholesterol 63,2mg 110mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz