Dršťková polévka
Naložené dršťky na 12 hodin ve vodě se poté lépe uvaří. Se smetanou či kyselým mlékem a s česnekovou přísadou vytvoří chutnou Bulharskou polévku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očištěné a omyté dršťky naložte do studené vody na 12 hodin (každé 2 hodiny vyměňte vodu).
Potom je opět dejte do studené vody a zahřívejte do varu.
Sbírejte pěnu a vařte do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hodin, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hodiny).
Po uvaření přidejte sůl a povařte pět minut.
Dršťky nakrájejte nadrobno.
Polévka se nechá vařit, k ní se přivaří smetana nebo kyselé mléko.
Přidejte dršťky a znovu nechte vzkypět.
Do hotové polévky (až na talíři) přidejte česnekovou přísadu (česnek, ocet, sůl, případně olej) a pálivou papriku.
Hodnotit recept: