Chléb Čapátí
Připravit si chléb, který si dělají v Nepálu z celozrnné a hladké pšeničné mouky, můžete nyní i Vy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Ve větší míse smíchejte mouku se solí a pepřem a postupně přilévejte horkou vodu.
Olej si nalijte do dlaní, aby se těsto promastilo a méně se lepilo na ruce.
Vypracujte hladké vláčné těsto a nechte pod utěrkou odpočinout alespoň 2 hodiny.
Pak opět těsto propracujte a vytvořte z něj kuličky o velikosti velkého vlašského ořechu.
Kuličky rozválejte na tenké placky.
Na rozpálené plotně nebo pánvi na sucho opečte po obou stranách tak, že placku přilačte svitkem látky nebo ubrouskem na pánev.
Uvnitř se tak utvoří vzduchová bublina, která obě části rozdělí.
Hotové čapátí by mělo být pokryté nahnědlými skvrnami.
Hodnotit recept: