Sorbet z manga
Chladivé potěšení v letních dnech z manga, pomeranče a vína je ozdobeno čerstvým ovocem a ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Manga oloupejte a zbavte pecky.
Vložte je do mixéru a dohladka rozmixujte.
Z půlky pomeranče vymačkejte šťávu.
Mangové pyré, šťávu z pomeranče, víno a minerálku smíchejte dohromady.
Hotovou směs nalijte do mělké mísy a vložte do chladničky.
Když se na okrajích začne tvořit led, přelijte ji do vychlazené misky a led rozmačkejte vidličkou.
Z bílků připravte tuhý sníh a vmíchejte jej do směsi.
Podle chutí oslaďte a dejte zamrazit.
Půl hodiny před podáváním vyjměte sorbet z mrazáku a rozdělte ho do pohárů.
Ozdobte snítkou máty a kouskem čerstvého manga.
Stejným způsobem můžete připravit i sorbety z jiného ovoce. Můžete je posypat ořechy nebo směsí lesních plodů.
Hodnotit recept: