Kapr plněný slaninou a křenem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kapr plněný slaninou a křenem

70 min. | hlavní chod | Vánoce | 940 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kapr plněný slaninou a křenem

Podkovy z kapra posypané křenem a ozdobené lístkem šalvěje, obložené rolkami ze slaniny a křenu, zapečené v troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
2 lžícekřen
30 gmáslo
4 porcekapr
4 plátekslanina
4 lístkyšalvěj

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Kapra zbavte šupin, omyjte ho a osušte.

2.

Každou porci osolte, ale jen trochu, slanina totiž bývá slaná.

3.

Do vnitřní strany podkovy umístěte rolku ze slaniny naplněnou čerstvě nastrouhaným křenem.

4.

Rybí maso kolem ní obtočte a stáhněte potravinářským provázkem.

5.

Nahoru každé porce nasypte ještě trochu křenu, položte lístek šalvěje a kousek másla.

6.

Opatrně ho přendejte do zapékací misky, překryjte fólií nebo alobalem.

7.

Nechte v chladu odležet asi 2 hodiny.

8.

Troubu rozehřejte na 200 °C.

9.

Po odstranění fólie vložte misku do rozehřáté trouby a pečte 30–40 minut.

10.

TIP: S křenem a slaninou můžete kapra upéct i vcelku, jen je spolu se šalvějí a máslem vložte do břišní dutiny a pečte o 20 minut déle.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 683,8kJ 940,3kJ
Bílkoviny 14,5g 20g
Tuky 11,3g 15,5g
Sacharidy 0,8g 1,1g
Cholesterol 78,5mg 108mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz