Spatzle
Spatzle je název pro německé těstoviny, které se podávají k různým omáčkám či masovým ragú.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Prosetou mouku smíchejte s vejci, vodou a solí.
Vypracujte tužší, ale dostatečně vláčné těsto.
Do hrnce dejte vařit osolenou vodu.
Na okraj hrnce položte prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujte malé kousky a vhazujte je přímo do vody (nebo použijte speciální struhadlo, případně síto s většími otvory).
Těstoviny nechte přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, sceďte je, nechte okapat a promíchejte s kouskem másla.
Spatzle se podávají k různým omáčkám, masovým ragú nebo k zadělávaným masům. Můžete je krátce osmažit na másle a posypat strouhaným sýrem.
Hodnotit recept: