Spatzle | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Spatzle

30 min. | příloha | 2 863 kJ/porce | Německá kuchyně | 2 porce | Vegetariánské jídlo

Těstoviny

Spatzle je název pro německé těstoviny, které se podávají k různým omáčkám či masovým ragú.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkasůl
1,5 dlvoda
3 ksvejce
320 gmouka hrubá
5 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Prosetou mouku smíchejte s vejci, vodou a solí.

2.

Vypracujte tužší, ale dostatečně vláčné těsto.

3.

Do hrnce dejte vařit osolenou vodu.

4.

Na okraj hrnce položte prkénko s těstem, nožem z něj ukrajujte malé kousky a vhazujte je přímo do vody (nebo použijte speciální struhadlo, případně síto s většími otvory).

5.

Těstoviny nechte přejít varem, a jakmile vyplavou na hladinu, sceďte je, nechte okapat a promíchejte s kouskem másla.

6.

Spatzle se podávají k různým omáčkám, masovým ragú nebo k zadělávaným masům. Můžete je krátce osmažit na másle a posypat strouhaným sýrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 908,9kJ 2 863kJ
Bílkoviny 7,8g 24,6g
Tuky 4,1g 13g
Sacharidy 36,6g 115,3g
Cholesterol 140,3mg 442mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz