Jemná bábovka
Klasika české kuchyně - bábovka, která je díky 4 vejcím žluťavoučká a jemná na chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Celá vejce šlehejte s cukrem nad parou do zhoustnutí.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva.
Máslo rozpusťte a nechte vychladnout tak, aby bylo vlažné.
Z jednoho omytého citrónu nastrouhejte kůru.
Troubu předehřejte na 180°C.
Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou.
Mouku přimíchejte k vejcům, přidejte máslo a kůru.
Vše důkladně promíchejte a vložte do formy.
Pečte asi 20-30 minut, upečení zkoušejte párátkem.
Vychladlou bábovku vyklopte z formy a posypte práškovým cukrem.
Hodnotit recept: