Jemná bábovka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jemná bábovka

Jemná bábovka

Klasika české kuchyně - bábovka, která je díky 4 vejcím žluťavoučká a jemná na chuť.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 kscitrón
160 gcukr moučka
200 gmouka hrubá
4 ksvejce
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 35
1.

Celá vejce šlehejte s cukrem nad parou do zhoustnutí.

2.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva.

3.

Máslo rozpusťte a nechte vychladnout tak, aby bylo vlažné.

4.

Z jednoho omytého citrónu nastrouhejte kůru.

5.

Troubu předehřejte na 180°C.

6.

Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte moukou.

7.

Mouku přimíchejte k vejcům, přidejte máslo a kůru.

8.

Vše důkladně promíchejte a vložte do formy.

9.

Pečte asi 20-30 minut, upečení zkoušejte párátkem.

10.

Vychladlou bábovku vyklopte z formy a posypte práškovým cukrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 225,1kJ 8 649,1kJ
Bílkoviny 6,5g 45,9g
Tuky 9,7g 68,8g
Sacharidy 44,9g 316,8g
Cholesterol 184,1mg 1 300mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz