Zelná polévka
Polévka z kyselého zelí, sušených hub a sušených švestek je ochucena červenou paprikou, kmínem a bobkovým listem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lžičkakmín celý
0,5 lžičkapaprika červená mletá
1 polévková lžíceolej
1 kscibule kuchyňská
10 ghouby sušené
2 listlist bobkový
2 polévková lžícemouka hladká
2,5 dlmléko
250 gzelí bílé
50 gšvestky sušené
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Houby očistěte a krátce povařte.
2.
Zelí očistěte a nakrájejte.
3.
Houby přidejte k zelí, sušeným švestkám, zalijte 1 litrem vody, přidejte kmín, bobkový list a vařte.
4.
Do uvařeného zelí vlijte zásmažku z mléka a vody a vařte 10 minut.
5.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
6.
Cibuli osmažte na oleji, přidejte mletou papriku a vlijte do zelné polévky.
7.
Chvíli povařte a podávejte s chlebem.
Hodnotit recept: