Plněná vepřová kýta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Plněná vepřová kýta

90 min. | hlavní chod | 1 874 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Plněná vepřová kýta

Opečená vepřová kýta je naplněna směsí z mletého masa, okurek, vejce, kapie a ochucena česnekem, paprikou, pepřem a kmínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkapepř černý mletý
1 kskapie
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 lžičkakmín drcený
2 stroužekčesnek
2 ksvejce
2 ksokurka kyselá
300 gmaso mleté
4 polévková lžíceolej
700 gvepřová kýta

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Maso opláchněte a osušte. Nařežte jej tak, aby se z něho dal vyklepat plát.

2.

Česnek oloupejte a prolisujte.

3.

Mleté maso smíchejte s pepřem, česnekem, paprikou, solí, kmínem a 0,5dl vody. Vše dobře promíchejte.

4.

Masový plát osolte a rozložte na něj směs z mletého masa.

5.

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky.

6.

Okurku a kapii nakrájejte na plátky.

7.

Na mleté maso položte vejce, okurku a kapii.

8.

Vše zamotejte do rolády a převažte kuchyňskou nití.

9.

Na pekáči ohřejte olej, roládu ze všech stran osmažte, podlijte a pečte přikryté ve vyhřáté troubě.

10.

Až je maso měkké, odkryjte jej a pečte za občasného podlévání.

11.

Z vychladlého masa odstraňte nit a nakrájejte na plátky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 530,6kJ 1 874,4kJ
Bílkoviny 4,6g 16,2g
Tuky 11,5g 40,7g
Sacharidy 1,4g 5g
Cholesterol 41mg 145mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz