Zajíc po staročesku
Zajíc opečený a dušený společně s kořenovou zeleninou je zalit sladkou omáčkou s rozinkami, sušenými švestkami a strouhaným perníkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Zajíce očistěte, naporcujte, osolte a opepřete.
Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji zesklovatět na másle v kastrolu.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Přidejte cibuli ke slanině, jakmile začne zlátnout, rozložte na ni porce zaječího masa a opečte je ze všech stran.
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky.
Přidejte ji do kastrolu k masu a trochu ji orestujte.
Vše zaprašte moukou, podlijte vodou a přiklopte.
Zajíce nechte pozvolna dusit.
Když je maso měkké, vyjměte ho z hrnce.
Omáčku propasírujte a vraťe do kastrolu.
Sušené švestky nakrájejte a perník nastrouhejte.
Přidejte do omáčky švestky, perník a nechte ji provařit.
Je-li potřeba, rozřeďte ji vodou nebo masovým vývarem. Nakonec ji dochuťte solí a octem.
Do kastrolu vraťte porce masa a nechte je prohřát.
Vhodnou přílohou k takto upravenému zajíci jsou bramborové noky.
Hodnotit recept: