Rajčatová česnečka
Trochu jiná česneková polévka - s rajčaty a tomatovou šťávou ochucená bazalkou a osmaženým chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 lžičkapepř černý mletý
0,5 lžičkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 snítkabazalka čerstvá
1 lvývar zeleninový
1 polévková lžíceolej
2 polévková lžíceolej
3 plátekchléb
500 mlšťáva rajčatová
500 grajčata
8 stroužekčesnek
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Rajčata nařízněte ostrým nožem do kříže, zalijte vařící vodou a oloupejte.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek očistěte a nasekejte.
3.
Rajčata nakrájejte na kolečka.
4.
Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli, polovinu česneku, vložte rajčata, zalijte vývarem a tomatovou šťávou.
5.
Vařte 15 minut, poté osolte, opepřete, přidejte zbytek česneku a bazalku rozemnutou mezi dlaněmi.
6.
Podávejte s osmaženým chlebem.
Hodnotit recept: