Jemná hrášková omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jemná hrášková omáčka

20 min. | omáčka | 1 168 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Jemná hrášková omáčka

Opečená cibulka, hrášek, smetana a víno ochucené bazalkou a citrónovou šťávou jsou hlavní ingredience hráškové omáčky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícemáslo
1 lžičkašťáva citronová
1 špetkasůl
1 dlvíno bílé
1 špetkapepř černý mletý
2 snítkabazalka čerstvá
2 dlsmetana ke šlehání
2 kscibule kuchyňská
350 ghrášek mražený

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.

Cibule oloupejte a nasekejte nadrobno.

2.

Na rozehřátém másle nechte cibuli zesklovatět.

3.

Přidejte hrášek, vše zalijte smetanou a vínem.

4.

Ochuťte solí a pepřem, přidejte polovinu lístků bazalky a duste asi 6 minut pod pokličkou.

5.

Do omáčky přidejte zbylé lístky bazalky, rozmixujte ji a dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.

6.

Hráškovou omáčku podávejte především k rybám (lososu, tresce), výborná je také k hovězímu masu a vepřové panencnebo v kombinaci s vařenými vejci.

7.

Jako přílohu podávejte vařené brambory.

8.

Bílé víno v omáčce můžete nahradit zeleninovým vývarem. Ale s bílým vínem je omáčka aromatičtější a vhodná zejména tehdy, chcete-li ji podávat k rybá.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 533,4kJ 1 168,2kJ
Bílkoviny 3,5g 7,6g
Tuky 6,4g 14g
Sacharidy 15,6g 34,1g
Cholesterol 4,8mg 10,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz