Šafránové rizoto s hráškem
Bezmasé jídlo z rýže a hrášku ochucené šafránem s chutí vína je vhodné nejen pro vegetariány.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Rýži propláchněte a nechte ji dobře odkapat.
Na rozehřáté polovině másla nechte zesklovatět cibuli, česnek, pak přidejte rýži a lehce ji orestujte.
Víno smíchejte s vývarem a 4dl vody.
Rýži posypte šafránem, zalijte 2,5dl smíchaného vína s vývarem.
Osolte, opepřete a přiveďte k varu a vařte za častého míchání bez pokličky na středním ohni, dokud se všechna tekutina nevyvaří.
Pak vmíchejte zbylou tekutinu, rizoto zakryjte pokličkou a vařte asi 20 minut.
Asi po 10 minutách vaření přidejte do rizota hrášek a petrželku a zcela na závěr vmíchejte zbylé máslo.
Rizoto osolte, opepřete a podávejte posypané parmazánem.
Náš tip: Speciální rýže na rizoto (například Arborio) je běžně k dostání v super a hypermarketech. Rozhodně byste si ji měli pořídit, protože rizoto připravené z této rýže je opravdovou lahůdkou.
Hodnotit recept: