Divočák po myslivecku
Kančí maso je aspoň den marinováno v červeném vínu s česnekem, tymiánem a bobkovým listem. Poté se opeče a podusí, podává se s podušenými houbami s omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Česnek oloupejte a utřete se solí.
Připravte si nejprve marinádu: smíchejte červené víno, tymián, bobkový list a česnek.
Kančí maso odblaňte, nakrájejte na kostky a naložte do marinády.
Maso nechte marinovat aspoň jeden den.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej a dozlatova na něm osmažte cibuli.
Přidejte maso a ze všech stran ho opečte.
Maso osolte, opepřete, podlijte marinádou a vložte do vyhřáté trouby.
Při 180°C ho duste asi 60 minut.
Měkké maso přendejte do hrnce. Šťávu rozřeďte a znovu přiveďte k varu.
Chlebové kůrky nastrouhejte.
Zahustěte šťávu kůrkami, provařte a přeceďte na maso.
Slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte na pávni.
Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Ke slanině přidejte houby, orestujte je, osolte, podlijte vodou a poduste doměkka.
Přidejte houby do hrnce s masem, prohřejte a odstavte.
Hodnotit recept: