Rajčatové rizoto s olivami
Rýže s rajčaty je ochucena opraženou cibulí a česnekem a posypána bazalkou, olivami a nastrouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžíceolej olivový
1 svazekbazalka čerstvá
1 špetkasůl
150 gsýr tvrdý
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
2 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
200 grýže
300 grajčata
50 golivy černé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Rýži několikrát opláchněte pod horkou vodou, nechte ji okapat.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
3.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
4.
Rajčata omyjte a nakrájejte na osminky.
5.
Na rozehřátém oleji opražte cibuli a česnek.
6.
Přidejte protlak, račata a rýži. Opražte, osolte, zalijte 4dl vody.
7.
Přikryjte a při mírné teplotě duste 15 minut.
8.
Hotové rizoto posypte posekanou bazalkou, nakrájenými olivami a nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: