Rajčatové rizoto s olivami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rajčatové rizoto s olivami

35 min. | hlavní chod | 2 687 kJ/porce | Česká kuchyně | 2 porce | Vegetariánské jídlo

Rýže s rajčaty je ochucena opraženou cibulí a česnekem a posypána bazalkou, olivami a nastrouhaným sýrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžíceolej olivový
1 svazekbazalka čerstvá
1 špetkasůl
150 gsýr tvrdý
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
2 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
200 grýže
300 grajčata
50 golivy černé

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.

Rýži několikrát opláchněte pod horkou vodou, nechte ji okapat.

2.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3.

Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

4.

Rajčata omyjte a nakrájejte na osminky.

5.

Na rozehřátém oleji opražte cibuli a česnek.

6.

Přidejte protlak, račata a rýži. Opražte, osolte, zalijte 4dl vody.

7.

Přikryjte a při mírné teplotě duste 15 minut.

8.

Hotové rizoto posypte posekanou bazalkou, nakrájenými olivami a nastrouhaným sýrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 543,3kJ 2 686,8kJ
Bílkoviny 5,7g 28,2g
Tuky 4,9g 24,2g
Sacharidy 16,3g 80,4g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz